TüP BEBEK ÖNCESI NELERE DIKKAT EDILMELI - AN OVERVIEW

Tüp Bebek Öncesi Nelere Dikkat Edilmeli - An Overview

Tüp Bebek Öncesi Nelere Dikkat Edilmeli - An Overview

Blog Article

Aşılama sonrası, kadın günlük yaşantısına devam edebilir ve işlem sonrası herhangi bir özel bakım gerekmez. Ancak gebelik şansını artworkırmak için gün aşırı cinsel birliktelik ve sağlıklı bir yaşam tarzı benimsemek önerilir.

Sperm ve yumurta döllenme için birleştirilir ve bu işlemden sonra bu başarılı döllenmiş yumurtalardan biri veya birkaçı kadının rahmine yerleştirilir.

Aşılama ve Tüp bebek tedavisi hakkında daha ayrıntılı bilgi için ilgili sayfalarımı inceleyebilirsiniz.

Spermin Hazırlanması: Erkekten two günden az five günden uzun olmayacak şekilde cinsel perhiz sonrasında alınan sperm, laboratuvarda yıkanarak en iyi spermler seçilir.

Tüp bebek tedavisinde olduğu gibi aşılama tedavisi için de 1 yıl boyunca korunmasız bir şekilde cinsel ilişkiye girilmiş fakat gebeliğin elde edilememiş olması gerekmektedir.

Ancak hastalar tedaviye başlamakta genellikle zorlanırlar ve kendilerinde bir sorun olması konusunda kaygı duyarlar. Bu nedenle çoğu hasta tedavi ve tetkik öncesinde yumurta takibi yaptırıp ilişki takvimi almak ister. Bu noktada biz hekimler hastalarımıza doğru bilgilendirmeyi yaparız ancak hastamızın talebine dikkat etmeye de özen gösteririz.

Tüp bebek, tıp alanındaki üreme teknolojilerinden biridir ve kısırlık sorunu yaşayan çiftlere gardenımcı olmak amacıyla geliştirilmiştir. Bu yöntem, kadının yumurtalıklarından alınan yumurtaların laboratuvar ortamında döllendirilmesi ve oluşan embriyonun anne rahmine transfer edilmesi esasına dayanır.

Yumurtalar gelişirken, hastalar belirli aralıklarla ultrason ve Polycystic Ovary Syndrome kan tetkiki ile değerlendirilmelidirler. Yapılan bu incelemelerde yumurtaların kontrollü şekilde gelişmeleri sağlanır ve zamansız çatlamalarının engellenmesi için ilave ilaçların zamanlamasına karar verilir.

Bu işlem için kadın ve erkek birlikte tüp bebek merkezine giderler. Yumurta toplaması hafif bir anestezi verilerek yapıldığı için anne adayının aç olması, son 6 saat besin ve sıvı almaması gerekir.

Kadınların evlenme ve anne olma yaşını ertelemesi nedeniyle propertyımcı üreme tekniklerine son yıllarda ihtiyaç artmıştır. Gardenımcı üreme teknikleri dendiğinde aklımıza aşılama ve tüp bebek tedavisi gelir.

Bununla birlikte çiftlerin daha önce yaptırdıkları Polycystic Ovary Syndrome tahliller varsa hekim tarafından incelenir. Sonrasında hem kadın hem de erkek tarafından yaptırılması gereken testler belirlenir ve çiftler bu testler hakkında bilgilendirilir.

Yumurta geliştirme aşamasında, kadın hastaya yumurtalarının gelişimini desteklemek için hormonal ilaçlar verilir. Bu ilaçlar yumurtalıkları uyararak birden fazla yumurta gelişimini sağlar.

three. aşama olan yumurta toplama aşaması oldukça emniyetli ve kısa süren ve anestezi altında yapılan bir işlem olsa da nadiren komplikasyonlar yaşanabilir. En sık karşılaşılan komplikasyon yumurta toplama iğnesinin geçtiği alanda vajina kanamalarıdır.

Tüp bebek tedavisinin uygulanabilmesi için öncelikle bireylere çeşitli testler yapılmaktadır. Anne ve baba adaylarının üreme hücrelerinde kalıtsal olarak tüp bebek tedavisinin başarı şansını sıfileıra indirecek bir etken tespit edilemez ise bu olumlu karşılanır ve tedavi süreci başlatılabilir.

Uzmanlar, transfer esnasında ultrason eşliğinde hareket eden embriyoları gözlemleyerek en uygun pozisyonu belirler. Transfer işlemi, ince bir kateter aracılığıyla rahime yerleştirme adımından oluşur.

Report this page